Суд у справах банкрутства оформив акт продажу знаменитого Кристалічного собору (Crystal Cathedral) і його майже 31-акрового кампуса в Гарден-Грові католицькій єпархії каліфорнійського міста Орендж. Собор проданий за 57,5 млн. дол
Конкурентом єпархії в цій угоді виступив Університет Чепмена, який нещодавно запропонував сплатити за собор 59 млн. дол. Однак суд визнав права на собор за католиками.
Кристалічний собор, заснований пастором Робертом Х. Шуллером був місцем трансляції національної телепрограми «Час влади», буде переданий в оренду своєму колишньому власникові на трирічний термін.
«Ми щиро шкодуємо про важкі обставини, з якими зіткнулися доктор Шуллер і його служба, - сказав єпископ Орендж Тод Д. Браун після оприлюднення рішення суду у справах про банкрутство. - Але ці проблеми тепер дозволили єпархії Оренджу захистити цю чудову споруду і зберегти його як діючий храм. Незабаром нашій католицькій громаді буде представлено новий собор, пастирський центр, парафіяльна школа та інше».
Парафія Кристалічного собору, що відносилась до Реформованої церкви Америки, оголосила про своє банкрутство в жовтні 2010, після того, як борг громади склав 50 млн. дол
Седмица.ru