Професора Андреа РІККАРДО, засновника одного з провідних католицьких церковних рухів новітнього часу - Громади св. Егідія, призначено міністром з питань міжнародного співробітництва та інтеграції в новому уряді Італії, щойно сформованому Маріо Монті.

Андреа Ріккардо (1950 р.н.) заснував Громаду св. Егідія в Римі, будучи студентом вищої школи в 1968 р. Свою назву громада отримала від храму св. Егідія в римському районі Трастевере, де кожен вечір студенти, які стали членами громади, збиралися на спільну молитву й читання Біблію. Вони також займалися благодійністю, надаючи допомогу бездомним і біднякам. Діяльність громади в 1986 р. була схвалена Папською радою в справах мирян та отримала статус міжнародної асоціації віруючих. Чисельність її членів за наступні два десятиліття зросла до 50 000 учасників у 72 країнах світу.

Організація займається євангелізацією і справами милосердя. Громада здійснює співробітництво з православною молодіжною організацією «Синдесмос», спільно беручи участь у благодійних акціях і наданні гуманітарної допомоги та роздачі їжі безпритульним.

Відео дня

Седмица.