Більш як 100 млн. християн у світі піддаються переслідуванням за свою віру, говориться в статистиці міжнародної правозахисної організації "Open Doors"
У співпраці зі всесвітньою організаціэю допомоги християнам "Open Doors" ("Відкриті двері") опубліковано черговий том щорічного видання про сучасні переслідування християн - "Мученики 2011 - книга про переслідування християн сьогодні", повідомляє "Puertas Abiertas".
За оцінками правозахисників з "Open Doors", сьогодні понад 100 млн християн у всьому світі піддаються переслідуванням за свою віру - це найбільш численна група жертв переслідувань за релігійні переконання. До цього числа не входять "формальні" християни, що живуть у чужому релігійному середовищі, але "не практикують християнство".
Статистика "Open Doors" включає найбільш жорстокі випадки переслідування: вбивство за віру, тортури, взяття під варту, а також випадки дискримінації, такі як втрата роботи, житла, можливості продовжувати освіту, збиратися для молитви, відмова в будівництві храму, реєстрації релігійної організації.
Як відзначають експерти, в останні роки найчастіше ініціаторами переслідувань стають місцеві влади й сусіди. На жаль, в таких випадках навіть прохристиянськи налаштована держава, як правило, не втручається в ситуацію і не хоче брати на себе відповідальність.
Щорічник містить велику добірку аналітичних статей, звітів, довідкової інформації від авторів, які належать до різних конфесій, організацій та професійних груп. Основна увага в цьому номері приділяється південноафриканського регіону - Магрибу, а також життю християн в Єгипті, Еритреї, Нігерії, Іраку, Індії та Малайзії.
Credo