Православна асоціація Ніцци, яка програла Росії в суді права на Свято-Миколаївський собор, оскаржила рішення про передачу ключів законному власнику, повідомляє агентство Франс Прес.
У 2010 році суд вищої інстанції Ніцци визнав Росію власником розташованого в цьому місті православного Свято-Миколаївського собору, на який також претендувала Православна асоціація Ніцци, що управляла собором понад 80 років. У травні 2011 року апеляційний суд знову визнав Росію власником собору, земельної ділянки і всього майна, що перебуває на ньому.
Асоціація оскаржила вердикт у Касаційному суді і не звільнила церкву. Тоді російська сторона звернулася до суду, щоб органи правосуддя видворили незгодних з будівлі. Суд не прийняв рішення про виселення, але 31 жовтня зобов`язав асоціацію передати власнику ключі протягом семи днів. Згідно з рішенням суду, за кожен день прострочення з асоціації повинна стягуватися неустойка в розмірі 6 тисяч євро.
"Другого листопада ми оскаржили рішення суду вищої інстанції Ніцци", - повідомила адвокат Православної асоціації Ніцци Марі-Ніна Валлі.
Вона уточнила, що асоціація звернулася до апеляційного суду Екс-ан-Провансу з проханням призупинити виконання рішення суду Ніцци. Таким чином, асоціація уникла необхідності виплачувати неустойку.
Очікується, що розгляд звернення асоціації в апеляційному суді відбудеться 25 листопада.
"На даний момент, ключі ми не передаємо. Двері собору залишаються закриті за винятком часу проведення служб", - заявила Валлі.
РІА «Новости»