Близько 100 людей загинули в результаті серії вибухів в нігерійському місті Даматуру. За іншими повідомленнями, жертв може бути набагато більше. Агентство "Франс-прес" цитує нігерійського чиновника, який на умовах анонімності сказав, що особисто нарахував у лікарні 150 трупів. За словами очевидців, бомби вибухнули в декількох місцях, в тому числі біля церков і будівлі регіональної поліції. Кореспондент Бі-бі-Сі Іона Фішер, який перебуває в комерційній столиці Нігерії Лагосі, передає, що стрілянина тривала всю ніч. Повідомляється, що жителі Даматуру покидають місто.
Нігерійсько-ісламістське угруповання "Боко Харам" взяло на себе відповідальність за серію атак в містах Дематуру і Майдугурі. Про це представник угруповання заявив нігерійської газеті Daily Trust. За його словами, "Боко Харам" готує нові напади на державні об’єкти в країні.
Комісар поліції штату Йобо на північному сході Нігерії заявив, що напад застав місто зненацька. За словами очевидців, напади почалися в п’ятницю і тривали близько півтори години. Серед цілей, як стверджується, було кілька церков. Нападники потім зникли, відстрілюючись. Католицький священик однієї із церков розповів, що храм був спалений і що нападу піддалися вісім інших церков. Схожий напад стався в п’ятницю, в сусідньому штаті Борно, де троє смертників атакували військові об’єкти в місті Майдугурі, що знаходиться в 80 кілометрах на схід від Даматуру.
Напади приписуються збройному ісламістському угрупованню "Боко Харам", назва якого означає "західну освіту заборонено". Влада Нігерії попереджала про можливість нападів напередодні 6 листопада, коли мусульмани світу відзначають свято жертвопринесення Ід аль-Атха (Курбан Байрам). "Боко Харам" діє в Нігерії з 2002 року. За ним числиться безліч нападів на церкви і державні установи.
 

Кіріос

 

Відео дня