У Лондоні померли троє ВІЛ-інфікованих, переставши приймати антиретровірусні препарати за наполяганням релігійного наставника, повідомляє ВВС, посилаючись на результати власного розслідування.

Як розповіла журналістам мешканка лондонського району Ньюем, її 48-річна подруга, яка страждала на ВІЛ-інфекцію, перестала приймати антиретровірусні препарати за порадою священика-євангеліста. Пастор переконував хвору, що Бог вилікував її, і в ліках більше немає необхідності.

Ще одна мешканка східного Лондона також розповіла кореспондентам аналогічну історію. Крім того, схожий випадок описала професор Джейн Андерсон - директор Центру з вивчення статевого здоров`я та ВІЛ, розташованого у лондонському районі Хакні. За словами Андерсон, їй часто доводиться стикатися з ВІЛ-інфікованими пацієнтами, які вважають, що регулярні молитви допоможуть їм позбутися захворювання.

Відео дня

До якої саме конфесії належали померлі носії ВІЛ, не повідомляється. Проте журналісти виявили інформацію про лікування ВІЛ-інфекції за допомогою молитов на сайті християнської релігійної організації Синагога, церква всіх націй. Засновником організації є нігерієць Темітоп Белоган Джошуа - прихильник лікування вірою, який запустив християнський телеканал Emmanuel TV.

Колишній міністр охорони здоров`я Великобританії лорд Нормен Фаулер, який відповідав за британську програму профілактики ВІЛ-інфекції у 1980-х роках, в інтерв`ю BBC засудив дії священнослужителів. У МОЗ журналістам розповіли, що у зв`язку з подіями відомство випустило більше 60 рекомендацій, які британський парламент розгляне в найближчі місяці.
Нагадаємо, що наприкінці вересня суд округу Клакамас штат Оригон визнав винними у ненавмисному вбивстві подружжя, яке лікувало свого новонародженого сина молитвою
За матерiалами: МедНовости