Китайські будівельні фірми у великій кількості зводять церкви для християн Африки. Китай вже став головним діловим партнером Чорного Континенту в галузі будівництва, пропонуючи свої послуги за порівняно низькими цінами, а тому легко виграючи тендери на зведення об`єктів релігійного призначення. Водночас, у самому Китаї релігійну свободу не надто поважають, але, як не парадоксально, це не заважає отримувати прибуток від будівництва храмів закордоном.

Китайські фірми створюють релігійну інфраструктуру для різних християнських конфесій в Африці. Раніше там домінували Великобританія, Франція, а трохи пізніше - США. Одне з останніх досягнень китайських будівельників на цьому терені - зведення католицького офісного центру в столиці Кенії Найробі.

Раніше країни, колишні колонізатори Африки, посилаючи сюди місіонерів, також спонсорували і будівництво культових будівель. Тепер Китай, як нова сила світового масштабу, прагне взяти під свій контроль цю сферу інвестицій, - зазначив англіканський єпископ з Уганди Стенлі Нтагалі.

Відео дня

Так само чудово йдуть справи і у китайських видавничих фірм, які вже монополізували випуск Біблії для африканських християн. Святе Письмо для африканців видається десятками мільйонів примірників, тоді як віруючим громадянам самого Китаю доступ до Біблії вкрай ускладнений.

sibcatholic.ru