Заступництво папи Римського не допомогло американцеві уникнути смертної кари. Рада з помилування в штаті Джорджія відмовився пом`якшити вирок засудженому на смертну кару американцеві Трою Девісу.

Девіс повинен бути страчений в середу, 21 вересня. Йому введуть смертельну ін`єкцію.

Як повідомляє CNN, мати поліцейського Марка Макфейла, у вбивстві якого визнали винним Девіса, Анн Макфейл, заявила, що підтримує смертний вирок, проте сама не буде присутній при страті.

Відео дня

Правозахисна організація Amnesty International засудила рішення Ради з помилування. Як стверджується в заяві організації, відмова в пом`якшення покарання при наявності сумнівів у винуватості Девіса є обурливою образою правосуддя.

За вбивство поліцейського, скоєне ще в 1989 році, Девіса засудили до смертної кари в 1991 році. Захист наполягав на перегляді справи, звертаючи увагу на те, що сім з дев`яти свідків з боку звинувачення або змінили свої показання, або відмовилися від них.

У 2007 році, а також двічі у 2008 Девісу вже призначали дати страти, проте терміни переносилися, у тому числі одного разу менше ніж за дві години до приведення вироку у виконання.

Проти страти Девіса висловлювалися, зокрема, папа Римський Бенедикт XVI і колишній президент США Джиммі Картер.

ТСН