7 з 10 людей в світі сповідують якусь релігію. Згідно з даними опитування британської асоціації Ipsos MORI, більшість жителів нашої планети вважає релігію важливою складовою свого життя, пише WebIslam.

Дослідження Ipsos MORI також показує, що існують відмінності між кількістю віруючих в християнських та ісламських країнах. 94% респондентів з держав з мусульманською більшістю вважають релігію важливою частиною свого життя. В опитуванні брали участь жителі Саудівської Аравії, Туреччини та Індонезії. Для порівняння, тільки 66% опитаних з традиційно християнських країн (в опитуванні взяли участь 19 держав) заявили про важливість релігії в своєму житті. Найбільше число невіруючих респондентів (майже 40%) живе у Франції, Швеції, Бельгії і Великобританії.

Однією з найбільш релігійних християнських країн залишаються США, де близько 65% респондентів назвали себе християнами, 86% сказали, що віра відіграє важливу роль в їхньому житті. Серед християн Франції і Швеції цей показник знаходиться в проміжку від 36% до 42%. В Іспанії 44% респондентів заявили про важливу роль релігії в своєму житті інформує Седмиця.ru.

Відео дня

Серед молодих людей до 35 років 73% стверджують, що релігія відіграє ключову роль в їхньому житті. Молодь в країнах p мусульманською більшістю набагато більш релігійна. 61% молодих мусульман на противагу 19% християн вважають, що їхня віра - єдиний шлях до порятунку.

Близько половини респондентів (52%) заявили, що допомагати нужденним необхідно в будь-якому випадку, незалежно від релігійних переконань.

51% опитаних переконані в існуванні життя після смерті і існування "Божественної сутності". У той же час 18% виявилися атеїстами. 17% заявили про те, що не впевнені в існуванні Бога і загробне життя.

Опитування також показало, що лише 28% респондентів вірять у створення життя Богом, 41% опитаних вважають, що в основі появи життя лежить еволюція, 31% не мають усталеної думки з цього питання. Теорії креаціонізму частіше дотримуються жителі Південної Африки, США, Індонезії, Південної Кореї і Бразилії.

В опитуванні брали участь 18 473 людини у віці від 16 до 64 років з 24 країн.