Американський проповідник з Калфорнії (США) Гарольд Кемпінг остаточно назвав дату кінця світу - 21 травня 2011 року 18:00.

За його прогнозами, у цей час 2% населення Землі негайно "піднесуться" в небеса, а інші будуть направлені просто в пекло.

Ігнорувати застереження Кемпінга майже неможливо - в Америці воно звучить в ефірі і фігурує на рекламних щитах.

Відео дня

Проповідник, 89-річний колишній інженер, щодня звертається до своїх послідовників на хвилях Family Radio Network - мережі релігійних радіостанцій, яка існує виключно на пожертви слухачів.

Кемпінг, який робить програми 48 мовами, може похвалитися послідовниками по всьому світу, радіостанції у нього є і в ПАР, і в Росії, і в Туреччині.

Він стверджує, що за 70 років вивчення Біблії він розробив систему, яка використовує математику для інтерпретації зашифрованих у ній пророцтв. За його словами, кінець світу прийде 21 травня, тому що це буде 722500 днів з 1 квітня 33 року н.е., коли, як він вважає, був розіп`ятий Христос. Цифра 722500 важлива, тому що досягається шляхом двократного множення трьох священних чисел (5,10 і 17) одне на одного.

На думку Кемпінга, нещодавні події, такі як землетруси в Японії, Новій Зеландії і на Гаїті, є провісниками майбутнього Судного дня.

"Все це злодійство, брехня, порочність і сексуальні збочення в суспільстві дещо нам говорять. І гей-паради теж. Господь послав все це як знак кінця", - наголосив Кемпінг.

Критики зауважують, що Кемпінг уже не вперше пророкує апокаліпсис. 6 вересня 1994 сотні його слухачів зібралися в залі в Аламеда (Каліфорнія), марно очікуючи пришестя Христа.

тсн