Муніципалітет Мадрида заборонив т. з. «Хресну ходу атеїстів», заплановану ними на Чистий четвер з метою «посміятися» над католицькою вірою, повідомляє Седміця.Ru.

Заступник мера Мадрида, Мануель Кобо оголосив, що подібна «насмішка» над релігійними переконаннями, хоч би якої релігії вона стосувалася, не повинна мати місця «в даний час» у Мадриді. Віце-мер додав, що повага до релігійних переконань, що пропагується в столиці Іспанії, дозволяє мешканцям міста вільно сповідувати свою релігію. А в даному випадку мова йде про досить велику частину городян.

Мануель Кобо вважає, що уряд Мадрида ніколи не пішов би на схвалення такої «химерної» ініціативи. Крім того, блюзнірська атеїстична хода в Чистий четвер могла б призвести до правопорушень.

Відео дня

Атеїсти Мадрида попередили про проведення блюзнірської «хресної ходи» наприкінці березня. Організації «Войовничі атеїсти» і «Мадридська асоціація атеїстів і вільнодумних людей» вирішили «покарати» католиків у Страсний четвер, провівши в місті антихристиянські акції. Організатори попередили, що «хода» включає в себе «уявлення страстей» з образливими гаслами.