На Гаїті загинули не менше 45 людей, що практикують культ Вуду, яких місцеві жителі звинуватили у поширенні епідемії холери на острові.

Як повідомляє AFP з посиланням на місцеву поліцію, чутки про дію чорної магії стали поширюватися в департаменті Гранд-анс, де випадки холери були зафіксовані порівняно нещодавно. "Відьми" і "чаклуни" нібито зробили "чарівний порошок для поширення інфекції", і щоб помститись їх розшукували і вбивали.

За даними влади, в департаменті Гранд-анс було вбито 40 осіб. Ще п`ять "народних цілителів" було вбито в інших регіонах країни.

Відео дня

Людей закидали камінням або рубали мачете, а потім їхні тіла спалювали на вулицях, повідомив представник поліції, який проводить розслідування фактів лінчування.

Раніше влада, коли дізналася про подібні публічних розправи, виступила із заявою, де йшлося, що причиною поширення хвороби стає мікроб, а зовсім не чорна магія, і нагадала співгромадянам про елементарні правила гігієни.

За останніми даними, жертвами епідемії холери, що вирує на Гаїті з середини жовтня, стали понад 2,5 тисячі осіб. У цілому з початку епідемії захворіли більш ніж 84 тисяч жителів острова.

Крім холери санітарно-епідеміологічну ситуацію на Гаїті ускладнюють наслідки руйнівного землетрусу 12 січня цього року, коли загинули близько 250 тисяч осіб. До цього часу майже 1,3 мільйона громадян країни проживають у наметових містечках, вони практично позбавлені доступу до елементарних побутових зручностей.

РИА Новости