Патріарх Кирил вважає недостатнім зведення в Москві двохсот храмів, яке планують власті російської столиці в рамках спеціальної програми, передає портал Кредо.

"Якщо ми візьмемо умовну цифру, яка відповідає статистиці хрещень (приблизно 80% від чисельності етнічно православного населення), то тоді для того, щоб дійти до середньої цифри по Росії, а це 11 200 осіб на один приход, потрібен 591 храм плюс", - сказав глава РПЦ МП, виступаючи 30 серпня в Москві на спеціальному засіданні, присвяченому згаданій програмі.

Він повідомив, що, згідно з проведеним у РПЦ МП дослідженням співвідношення чисельності храмів і населення, Мордовія в цьому відношенні є на першому місці: там один храм на 3 тис. осіб. На останньому - Москва: один храм на 40 тис. осіб.

Відео дня

При цьому, вважає предстоятель Московської патріархії, в Москві проживає 89,18% етнічно православного населення.

Він вказав на те, що на деяких інтернет-ресурсах з`явилася "нездорова критика цього проекту", і відзначив, що "люди повинні зрозуміти: ніхто тут з жиру не біситься, тут використовується підхід" мінімум мініморум ", тобто це мінімальна кількість храмів, які потрібні Москві ".

Патріарх Кирил також висловив думку, що передбачені проектом 0,27 га для деяких з двохсот храмів - це "дуже мало", оскільки "будуємо не на роки, а на століття". Він попросив внести поправки в проект з точки зору пошуку просторих ділянок.