Християни Єрусалима стурбовані діями міської влади, які погрожують припинити постачання води до Храму Гробу Господнього, повідомляє "AsiaNews.it".

При всіх попередніх урядах (британському в 1917-48 р., йорданському в 1948-67 і ізраїльському до теперішнього часу) вода у храм поставлялася безкоштовно, як допомога прочанам і люб`язність стосовно віруючих. Тепер влада міста вимагають платити за воду, але не тільки за майбутню, а й за поставлену в минулому, починаючи з 1967 року.

Таку інформацію видання "AsiaNews.it" отримало з джерела у храмі, який відмовився назвати своє ім`я в надії, що влада Єрусалима змінить своє рішення. Вимога про оплату надійшла на ім`я неіснуючої організації "Церква Гробу Господнього", в той час як храм управляється спеціальним міжнародно визнаним правовим режимом, відомим під назвою "Status quo".

Відео дня

"Status quo" означає, що площі, час і діяльність у храмі поділені між представниками Католицької, Грецької Православної, Вірменської, Коптської, Ефіопської та Сирійської Православної Церков.