У Согдійській області Таджикистану арештований активіст забороненої в республіці релігійно-екстремістської партії «Хізб ут-тахрір». Як повідомляє ІТАР-ТАРС, йому пред`явлені звинувачення по ряду статей Кримінального кодексу, зокрема участь в злочинному співтоваристві, розпалювання расової і релігійної ворожнечі і заклики до насильницької зміни конституційного ладу.

В ході розслідування встановлено, що арештований житель міста Худжанда Юсуф Ахунов вступив в заборонену політичну організацію в 2004 році і разом з поплічниками, четверо з яких вже засуджені, займався розповсюдженням літератури екстремістського характеру серед молоді міста, залучаючи її до злочинного співтовариства.

З початку року в Таджикистані розкрито декілька радикальних угруповань, зокрема що відносять себе до таких міжнародних організацій, як «Салафія», «Джамоаті табліг», «Хізб ут-тахрір». Більш як 17 арештованих екстремістів засуджено до різних термінів позбавлення волі. Разом з тим, за словами представника таджицьких спецслужб, встановити точне число учасників релігійно-екстремістського підпілля в Таджикистані поки неможливо.

Відео дня