Більш як 40% жителів США вважають, що Ісус Христос повернеться на Землю до 2050 року. Про це свідчать результати опитування, проведеного в квітні цього року Дослідницьким центром "Народ і преса" разом з журналом Smithsonian Magazine.

Як відзначає британська газета The Daily Telegraph, американці щодо майбутнього налаштовані досить оптимістично. Так, наприклад, 71% опитаних вважають, що до середини століття буде переможений рак, а протези будуть ефективніше виконувати свої функції, чим "оригінальні" органи. 81% реципієнтів вважають, що комп`ютери будуть в змозі розмовляти як люди.

Проте є і тривоги. Американці побоюються енергетичної кризи і подальшого "розігрівання" нашої планети. 58% учасників опиту побоюються також нової світової війни, яка може вибухнути в подальші 40 років. А 53% чекають чергової терористичної атаки на США з використанням ядерної зброї.

Відео дня

Опитування також показує серйозне падіння оптимістичних настроїв починаючи з 1999 року. Тоді 81% опитаних заявили, що вони оптимістично налаштовані стосовно свого життя і життя своїх родин. Сьогодні число оптимістів впало до 64%.

61% учасників сказали, що майбутнє Сполучених Штатів виглядає оптимістично (у 1999 році про це заявили 70%). 56% респондентів передбачили, що американська економіка через 40 років стане сильнішою (64% - в 1999 році).

Опитування проводилося по телефону і через інтернет. У ньому взяли участь 1546 дорослих американців.

Ось деякі конкретні результати опиту:

• учені, скануючи мозок людини, будуть в змозі сказати, що думають люди (42%), правда, 55% з цим не згодні;

• до 2050 року американським президентом буде обрана жінка (89%);

• Ісус Христос повернеться на землю протягом наступних 40 років (41%); 46% опитаних вважають, що цього не трапиться;

• 63% чекають краху паперових грошей;

• 61% переконані, що до 2050 року люди не писатимуть листів;

• 31% чекають, що планета буде уражена астероїдом.