У Діксоні буде зведений найпівнічніший у світі православний храм. Дерев`яний зруб церкви виконаний і підготовлений до відправки з Красноярська. Як повідомляє Седмиця.Ru, до вересня зруб буде змонтований на майданчику освяченому Архієпископом Красноярським і Єнисейським Антонієм в ході торішнього візиту в Діксон - в 2009 році на місці будівництва православного храму він провів чин спорудження Уклінного хреста.

Рішення про зведення храму Миколи Чудотворця в арктичному селищі на пожертвування громадян було прийняте діксонцями. Отримавши благословення Владики Антонія на зведення церкви і визначивши місце будівництва майбутнього храму поряд з пам`ятником Никифору Бегічеву, ініціатори почали збір пожертвувань, до заходу долучилися також жителі Дудінки. Таймирці зібрали близько мільйона рублів, і їх цілком вистачить на оплату виготовлення і доставки зрубу. Збір коштів на будівництва храму на честь святителя Миколи Чудотворця - покровителя мореплавців триває. Після закінчення будівництва, храм в Діксоні стане найпівнічнішим у світі. Сьогодні такий статус закріплений за Свято-Богоявленською православною церквою села Хатанга.

Майбутній храм, за словами о. Сергія, призначеного Владикою Антонієм його настоятелем, буде добре споглядати з моря і стане православним символом, благословляючи моряків, що йдуть в плавання на щасливу дорогу.

Відео дня