Озброєні вогнепальною зброєю і гранатами бойовики атакували дві мечеті в Лахорі, розташованому на сході Пакистану. В одній із захоплених будівель перебували, за різними оцінками, від 1,5 до 2 тисяч людей, що виявилися тепер в заручниках, повідомляє Sky News з посиланням на пакистанські телеканали. Біля другої мечеті терористи підірвали декілька гранат.

За попередніми даними, загальне число жертв вже досягло 30 чоловік, близько 50 постраждали, передає ІТАР-ТАРС. Проте точних даних про жертви і потерпілих доки не надходило, оскільки тривають перестрілки між поліцією і бойовиками.

Терористи відкрили вогонь і почали захоплення під час п`ятничної молитви. На даний момент загарбники однієї з мечетей знаходяться на даху будівлі і звідти стріляють у поліцейських.

Відео дня

"Ми намагаємося зробити усе можливе, щоб не допустити потрапляння людей, що знаходяться в мечеті, до рук екстремістів", - сказав представник поліції. Відповідальність за захоплення узяло на себе одне з угруповань "Талібану".

Операція проти терористів біля однієї з мечетей вже завершена. В ході її проведення загинули 10 чоловік, число поранених не уточнюється. П`ятеро з семи бойовиків убиті поліцейськими, один затриманий.

Мечеті розташовані за декілька кілометрів одна від одної, повідомив представник поліції. Обидві призначені для вірян, що є членами Ахмадійської мусульманської громади, - релігійної секти, що відокремилася від ісламу. Члени цього об`єднання часто ставали мішенню для атак радикально налаштованого сунітського населення.

У 1970 роки члени Ахмадійської громади були визнані на державному рівні немусульманською групою населення Пакистану. Їм було навіть заборонено називати себе мусульманами. Всього в країні проживає близько 4 млн. прибічників цієї громади.