Влада алжирської провінції Релізан на північному заході країни прийняла рішення про будівництво першого у світі експериментального центру лікування Кораном, пише в середу газета "Аш-Шурук аль-Йоумі".

За словами ідеолога проекту доктора наук в галузі психіатрії Мухаммеда Хаміка, клініка відкриє нову сторінку в історії медицини, оскільки під одним дахом в тісній взаємодії працюватимуть лікарі, що використовують традиційні і нетрадиційні методи лікування - досвідчені медики різних спеціалізацій, психологи і психіатри, а також екстрасенси і знахарі.

За словами представника адміністрації провінції, будівництво центру лікування Кораном стало необхідним, оскільки останніми роками в Алжирі значно зросло число пацієнтів, розчарованих в традиційній медицині і звертаються за допомогою до різного роду лікарів, екстрасенсів, які обманюють своїх клієнтів

Відео дня

У новій п`ятиповерховій клініці будуть представлені досвідчені дипломовані медики усіх напрямів, у тому числі психологи і психіатри. Кожен пацієнт буде зобов`язаний пройти повне медичне обстеження, перш ніж потрапить в руки нетрадиційних лікарів", - підкреслив Бельхамр.

Він додав, що тільки ті пацієнти, які не потребуватимуть серйозної медичної допомоги, будуть допущені до нетрадиційних методів лікування. "Мова, в першу чергу йде про надзвичайно популярних останнім часом в Алжирі знятті пристріту, пристріту і вигнанні бісів", - пояснює чиновник.