Християни іракського міста Хамданія встановили статую Спасителя, зроблену за моделлю гігантської фігури Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро.

Іракська скульптура вдесятеро менша сорокаметрової бразильської статуї, але вже завоювала популярність серед гостей міста, повідомляє британський сайт "Middle East Online".

Статую з цегли і гіпсу власноруч виготовили двоє іракських християн, які працюють охоронцями, але мають художнє дарування.

Відео дня

"За допомогою двадцяти волонтерів ми побудували статую менше, ніж за місяць, і витратили на будівництво близько 150 тис. динарів (128 доларів) ", - розповів один з них.

На думку скульптора, статуя простоїть років тридцять. "Ми пофарбували її в білий, тому що це колір світу, і підфарбовуватимемо щороку", - сказав він.

Статуя Христа з розпростертими руками, за задумом творців, повинна показати, що Він "бере це місто під захист і хоче принести мир Іраку".

Хамданія - найбільше християнське поселення на півночі Іраку, в ньому проживає близько 45 тис. людей, більшість з яких - сирійські християни. Мусульмани-курди становлять лише 10% населення міста.