У великих московських храмах, де в пасхальну ніч очікується скупчення великої кількості прихожан, до початку богослужінь будуть встановлені стаціонарні рамки металошукачів, повідомляє Світ релігій.

"В цілях посилення заходів безпеки металодетектори будуть встановлені в найбільших московських соборах", - сказало джерело в правоохоронних органах. Також повідомляється, що біля усіх московських церков в пасхальну ніч 4 квітня чергуватимуть підрозділи міліції за підтримки солдат внутрішніх військ і дружинників.

Біля невеликих церков співробітники міліції користуватимуться ручними металодетекторами для огляду людей, що приходять в храми.

Відео дня

У найбільшому соборі Російської православної церкви - храмі Христа Спасителя, а також в Богоявленському кафедральному (Єлоховському) соборі, де регулярно здійснює служби Патріарх Московський і всія Русі, стаціонарні металодетектори встановлені на постійній основі, але включаються вони в особливих випадках: в дні великих свят і під час патріаршої служби.

В ході пасхальних богослужінь традиційно будуть організовані хресні ходи. Прихожани, що відправилися з храму на хресну ходу, після повернення також проходитимуть всередину церков через рамки металошукачів.