Як мінімум 12 християн було жорстоко убито в селі Бійє неподалік від нігерійського міста Джос в ніч з 16 на 17 березня. Нападники зарубали їх мачете, у більшості жертв були вирізані язики. У селі було спалено 15 будинків, 6 чоловік було поранено, ще 20 - врятувалися втечею. Серед загиблих - сім жінок і четверо дітей, передає Благовест-інфо.

Католицький архієпископ Джоса Ігнатій Каігама наполягає, що цей і інші аналогічні злочини останнього часу були скоєні не на релігійному грунті. За словами прелата, вбивство скоїли пастухи народності фулані, що вирішили, що жителі села вкрали їх майно. "Той факт, що фулані - мусульмани, а більшість жителів села - християни - збіг, - заявив архієпископ Каігама. - Мене дуже турбує те, що зарубіжна преса продовжує представляти конфлікт в штаті Плато як зіткнення на релігійному грунті між мусульманами і християнами".

З цим згодні і інший католицький прелат - архієпископ Джон Онаійєкан, президент Християнської асоціації Нігерії. В інтерв`ю Радіо Ватикану ієрарх прокоментував аналогічний напад на християнське село, що стався декількома днями раніше. На думку архієпископа Онаійєкана, насильство має під собою "культурний і етнічний грунт" - зіткнення відбуваються між двома народностями - фулані і бером. "Це класичний конфлікт скотарів і землеробів, його відмінність тільки в тому що усі фулані - мусульмани, а бером - християни", - підкреслив архієпископ.

Відео дня