Ватикан заявив про створення комісії з розслідування явища явлення Діви Марії жителям Боснії і Герцеговини. Перше явище трапилося в червні 1981 року, коли Діву Марію побачили одразу шестеро дітей, повідомляє NEWSru.ua з посиланням на інформацію ВВС.

Католицька церква поки що не сформулювала своєї остаточної думки про надприродну природу цих явищ. Для дослідження дива зібрана міжнародна комісія у складі 20 чоловік, очолювана кардиналом Камілло Руїні, найближчим радником Іоанна Павла II. Комісія надасть звіт Конгрегації віровчення, до обов`язків якої входить охорона доктрини віри.

Як затверджують численні очевидці, Богоматір вже майже 30 років щодня з’являється в Міжгір’ї на хмарі, одягнена то в сірий, то в золотий одяг. Говорять, що вона звертається до людей хорватською мовою зі словами: "Я прийшла сюди, тому що тут багато сьогодні віруючих. Я хочу бути з вами, щоб обернути у віру і примирити весь світ". Ці бесіди, звані посланнями, записуються і розповсюджуються на всіх основних мовах миру.

Відео дня

Вважається також, що кожному явищу Богородиці передують три спалахи світла, під час яких стихають голоси всіх, хто спостерігає явище. Проте католицька церква вже давно ставить під сумнів правдивість цих тверджень.

Не зважаючи на недавній візит в Міжгір’я віденського кардинала Крістофа Шенберга, який беззаперечно вірить в диво, єпископ сусіднього міста Мостар продовжує критикувати таку сліпу віру.

Втім, поки комісія не підготує свій звіт Ватикану, віруючі швидше за все як і раніше приїжджатимуть в Міжгір’я. З моменту першого явища Святої Діви це маленьке боснійське містечко вже відвідали близько 30 млн. чоловік.

У 1998 році нинішній понтифік, що очолював тоді Конгрегацію віровчення, дозволив здійснювати приватні паломництва в Міжгір’я.

Польський прелат Славомір Одер, офіційний постулатор в процесі беатіфікациі Іоанна Павла II, відзначив в своїй недавній книзі "Чому він святий", що попередній понтифік ставився до явищ в Міжгір’ї з великою шаною. Як пише Одер, Іоанн Павло II одного разу зізнався: "Не будь я Папою, я б поїхав в Міжгір’я, щоб сповідатися".