Християни в канадському Ванкувері, де 12 лютого відкриються зимові Олімпійські ігри, своєрідно готуються до цієї події.

Олімпіада пройде в двох містах провінції Британська Колумбія - Ванкувері і Уїстлері. Останніми днями у Ванкувері встановилася дуже тепла погода, і сотням робітників довелося привозити в околиці міста сніг на вантажівках. У багатьох церквах міста лунають молитви про послання на Ванкувер снігу, повідомляє "Благовест-інфо".

З таким закликом до вірян звернулася Нетт Нокс - спортивний капелан з Австралії, що бере участь вже в четвертій Олімпіаді. "Продовжуйте молитися за атлетів, але головне - моліться про те, щоб Бог послав зимовій Олімпіаді більше снігу", - звернулася вона до віруючих.

Відео дня

Англіканський собор Ванкувера в увесь час Ігор закриватиметься тільки на ніч - гості міста зможуть приходити в храм, щоб помолитися про мир у всьому світі, заявив настоятель собору Пітер Скотт. Храм також виконуватиме функції притулку для тих, що має в цьому потребу - тут допомагатимуть і безкоштовно годуватимуть бездомних. У християн, говорить преподобний Скотт, свій підхід до Олімпіади.

"Ми фокусуємо нашу увагу не на розвагах і не на протесті, а на виконанні нашої місії", - пояснив священик.

Деякі християнські організацій критикували владу Ванкувера за надмірні витрати на організацію Ігор, проте зараз церкви вирішили скористатися ситуацією і використовувати змагання як унікальну можливість для проповіді і добродійності. У місті діє спеціальна християнська програма "Більше, ніж золото", в якій беруть участь 35 деномінацій і релігійних організацій, - від католицького архидіоцеза Ванкувера до Армії Порятунку і п`ятидесятників.