Церква в Ланаріі (Шотландія) планує на Різдво піти з різдвяним гімном в місцеву пивну, щоб донести до її відвідувачів благу вість про народження Ісуса Христа.

"Церква не стверджує, що людям потрібно пити, щоб добре провести час, але ми визнаємо, що в цей час роки багато людей люблять випити з своїми друзями в різних пивних і кафе. Ми хочемо, щоб люди, що знаходяться там, теж чули благу звістку про Різдво", - заявив священик місцевої церкви Брайєн Кер.

Як повідомляє портал Prochurch.info з посиланням на Christian Today, спеціально для цієї місії місцевий пивоварний завод Strathaven випустив обмежену партію хмільного напою, що одержав назву "Грейфрайарзське церковне різдвяне пиво".

Відео дня

"Багато хто, ймовірно, засудив би церковний похід в пивну, та ще і з своїм пивом, - сказав Брайєн Кер. - Але якби Ісус опинився б сьогодні в Ланарці, я упевнений, що ми зустріли б Його в найнеймовірніших місцях - можливо, навіть в міських пивних за розмовами з відвідувачами".

Минулого Нового року відвідини пивної духовенством і прихожанами церкви Святого Матвія в Перте зібрали більш як 300 чоловік.