Представники Церков Німеччини висловили невдоволення різким зростанням експорту німецької зброї, перш за все, в гарячі крапки і конфліктні регіони, такі як Афганістан, Пакистан і Індію, повідомляє Lenta.Ru із посиланням на Welt.

Лише у 2008 році обсяг продажу німецьких озброєнь становив 5,78 мільярда євро, тобто на 36,5 відсотка більше, ніж в 2007 році.

За словами євангельського голови Об`єднаної конференції «Церква і розвиток» (GKKE) Бернарда Фельмберга (Bernhard Felmberg) особливу заклопотаність викликають продажі сучасних німецьких кораблів.

Відео дня

Представники церков ФРН зажадали від уряду проведення вдумливішої і вибіркової політики в питанні експорту зброї і посилення державного контролю над видачею експортних ліцензій.

«Той, хто хоче стримати регіональну гонку озброєнь, не повинен сприяти її розвитку, укладаючи операції на постачання зброї», - відзначив католицький голова GKKE Карл Юстен (Karl Juesten), відзначивши при цьому, що церква розчарована діями кабінету Ангели Меркель в цьому питанні.

В оцінці експорту німецької зброї представники християнських Церков Німеччини спираються на дані, обнародувані органами ЄС. Сам уряд ФРН досі не представив звітність щодо експорту озброєнь за 2008 рік. Проте, на думку експертів, ФРН є третім в світі постачальником зброї після США і Росії.