Місто, в якому з`явився на світ Ісус Христос, готується до напливу туристів. З початку тижня на головному майдані міста перед базилікою Різдва Христового кипіло життя. Працівники муніципалітету розвішували на площі гірлянди і прикрашали шестиметрову сосну іграшками і ліхтариками.

Як повідомляє Седмиця.Ru, 15 грудня, за 9 днів до католицького Різдва, у присутності мера Віфлеєма і міністра туризму в адміністрації Абу Мазена відбулося урочисте "відкриття зимового туристичного сезону". Після промови мера Віктора Батарсе, католика за віросповіданням, про те, що в місті чекають гостей зі всього світу, були засвічені вогні на лісовій красуні.

Віфлєєм неодноразово згадується в Біблії. Тут народився св. цар Давид і тут він був помазаний на царство св. пророком Самуїлом. Тут відбулася історія з моавитянкою на ім`я Руфь. Тут народився Ісус.

Відео дня

За даними торговельно-промислової палати ПА, 3.000 готельних номерів у Віфлеємі заброньовано на весь період зимових свят. Тому більшості паломників, що мріють відвідати святкову службу, доведеться після служби в храмі подолати декілька десятків кілометрів до готелів на території Ізраїлю, або в інших містах, розташованих на території Палестинської автономії.