Православна Церква в Америці, що об`єднує понад 700 парафій в Мексиці, США і Канаді, нещодавно прийняла в своє лоно 5 000 індійців, що хрестилися. А незабаром до Церкви приєднаються ще декілька тисяч гватемальців, що бажають прийняти Православ`я. Про це повідомляє “Седьмиця.Ru” з посиланням на Митрополита всієї Америки і Канади Іону.

Велика частина гватемальців, які мають намір стати православними, належить до народу майя.

"Якщо ми візьмемо до себе цих гватемальців, а також представників корінного населення з інших країн Латинської Америки, то індійці можуть стати головним етносом в Американській Православній Церкві. Особисто я був би радий цьому", - заявив Митрополит Іона.

Відео дня

Він підкреслив, що Католицька Церква нестримно втрачає вплив в Латинській Америці, і виною тому є її тісні зв`язки з вищими класами суспільства. "Значна частина бідних прошарків населення регіону розчарувалася в католицьких пастирях і долучилася до протестантів, мормонів та інших ", - пояснив Предстоятель Православної Церкви в Америці.

Кажучи про православних індійців в Америці, митрополит Іона повідомив, що, можливо, незабаром на Алясці пройде з`їзд православних американських індійців. Його організацією опікується протоієрей Майкл Олекса, антрополог за фахом.