Майже три чверті німців в тій або іншій мірі відчуваються занепокоєння перед поширенням ісламу у ФРН, повідомляє "Лента.Ру" з посиланням на "Welt" і дані соціологічного опитування, проведеного Інститутом ринкових і політичних досліджень (dimap) на замовлення Першого каналу німецького телебачення (ARD).

Згідно з результатами опитування, 36 відсотків респондентів зізналися, що "украй стурбовані" поширенням ісламу в Німеччині, ще 39 відсотків відзначили, що "трохи стурбовані". І лише 22 відсотки заявили, що не бачать в ісламі жодної загрози.

Як відзначає "Welt", це вже не перше опитування, що демонструє насторожене ставлення німців до ісламу у ФРН. Гостру дискусію в суспільстві викликали підсумки референдуму в Швейцарії про заборону будівництва мінаретів.

Відео дня

За даними соціологічного дослідження, проведеного за замовленням газети "Berliner Morgenpost" і радіо RBB, 53 відсотки берлінців висловилися за повну заборону будівництва в Берліні мечетей і мінаретів. 40 відсотків висловилися проти заборони.

При цьому в східних районах Берліна число противників мечетей і мінаретів значно більше, чим в західному Берліні, де традиційно проживають майже всі берлінські мусульмани. Представники властей столиці зі свого боку заявили про стурбованість зростанням ісламського екстремізму, центром якого, на їх думку, є деякі берлінські мечеті.

За словами бургомістра берлінського району Нойкельн, соціал-демократа Хайнца Бушковськи (Heinz Buschkowsky), не виключено, що в деяких з майже 20 мечетей, розташованих в його районі, виховуються ісламські терористи. "Ми знаємо, - відзначив зокрема Бушковськи, - що в деяких мечетях дітям промивають мізки, і ми не можемо зрозуміти, чи там займаються поширенням віри чи підготовкою ісламських бойовиків".