Американський посол в Канаді Девід Джекобсон доставив сестрі Констанс Мерфі - уродженці США, що живе в Торонто, привітання з 105-річчям від президента США Барака Обами.

Як повідомляє Благовест-інфо, сестра Констанс вважається найстарішим громадянином Сполучених Штатів, що живе в Канаді. "Ми сподіваємося, що ви переповнені гордості і радості, роздумуючи про життя, сповнене спогадів, - говориться в поздоровленні Барака Обами. - Ви багато досягли за 105 років, а Ваша відданість своїй вірі і громаді надихають".

Послання американського лідера надійшло з деяким запізненням - через два місяці сестра Мерфі вже відзначить 106-річчя, хоча консул США в Торонто привітав черницю вчасно. Поздоровлення Обами виявилися для сестри Констанс приємним сюрпризом і "дивним визнанням" її заслуг.

Відео дня

Констанс Мерфі народилася в Балтіморі в 1904 році. Її батько, колишній раб, заснував одну з перших газет для темношкірого населення - "Афроамериканець". Констанс здобула першу освіту в юності і знову повернулася на студентську лаву вже в похилому віці - ступінь магістра Мічиганського університету вона отримала в 73 роки. У 1932 році вона побувала на презентації англіканського чернечого ордена Сестер св. Іоана Богослова. Через деякий час вона переїхала в монастир ордена в Торонто. Деякий час була вчителькою і директором єпархіальної школи, а в 50-і роки повернулася до Торонто. Понад 10 років сестра Мерфі управляла церковним домом престарілих.

Коли сестрі Констанс було 94 роки, вийшла книга її мемуарів. Черниця вручила екземпляр книги послові Джейкобсону і той пообіцяв передати її президентові Обамі.