Плем`я тубільців, що живе на тихоокеанських островах Вануату, принесло офіційні вибачення нащадкам місіонера, з`їденого аборигенами 170 років тому, повідомляє Седмиця.Ru з посиланням на The Daily Telegraph.

Місіонер Джон Уїльямс подорожував островами в Тихому океані з метою навертати місцевих жителів в Християнство. Проте, коли він разом зі своїм напарником Джоном Харрісом прибув на острів Ерроманго, (що нині входить в архіпелаг Вануату) місцеві жителі не почали слухати проповідників і напали на них. Уїльямс і Харріс були убиті, а потім, за місцевим звичаєм, з`їдені тубільцями.

Майже два століття опісля праправнук Уїльямса Чарльз Мілнер-Уїльямс приїхав на острів разом з 17 своїми родичами, щоб отримати офіційні вибачення за напад на свого предка, а також урочисто відзначити чергову річницю його загибелі.

Відео дня

Під час траурної церемонії місцеві жителі кланялися гостям і потискували їм руки, демонструючи очищення від злочинів скоєних багато років тому. Представники племені заявили, що приїзд нащадків убитого місіонера повинен зняти з них прокляття, якей було накладено на аборигенів. У чому саме воно полягало тубільці не уточнили.