Спеціальний різдвяний поштамт відкрився в містечку Хіммельпфорт (федеральна земля Бранденбург) неподалік Берліна. Це знак того, що особливо шанований у всьому світі перед Різдвом Святий Микола (він же англо-американський Санта Клаус, французький Пер Ноель, італійський Бабо Натале і радянський Дід Мороз) готовий до прийому поздоровлень і побажань від дітей і дорослих.

Николаус прибув до будівлі пошти на автомобілі, що працює на природному газі, показавши приклад шанобливого ставлення до довкілля. Він відповідатиме на листи до Різдва, яке за григоріанським календарем настає 25 грудня.

До Хіммельпфорта, назву якого можна перекласти як Небесна Брама, а також ще в шість філій різдвяних поштамтів у ФРН, які відкриються пізніше, щорік надходять тисячі листів зі всього світу. Торік їх отримано понад 280 тис. з 80 країн, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Відео дня

Частенько в них - зворушливі історії життя, і, звичайно, побажання. Прохання висловлюються найрізноманітніші. Наприклад, один з юних жителів Африки торік захотів отримати в дарунок трохи снігу, оскільки ніколи не бачив його.

На кожен лист дається відповідь. Якщо, звичайно, на конверті значиться адреса відправника. Місцевий Різдвяний Дід володіє для цього відповідною підготовкою. Він знає 17 мов, нещодавно вивчив китайську.

Листи до Николауса мають свою історію. Перші декілька конвертів надійшли в 1985 році на різдвяний поштамт в Енгельськірхені. Потім Николаусу почали писати дедалі частіше, і незабаром традиція прижилася.

До речі, зі святим Миколою в Німеччині пов`язана особлива традиція. Його день Nikolaustag святкується 6 грудня, і його прибуття чекають всі діти, бо прокинувшись вранці і заглянувши за двері будинку, малята, як правило, знаходять панчоху, наповнену різними солодощами. Це дарунок від доброго святого.