У США атеїсти намагаються добитися заборони на молитви під час офіційних заходів, - повідомляє Християнський мегапортал invictory.org.

"Коли я дивився інавгурацію, у мене стискався шлунок від обурення, як грубо наша країна порушує Конституцію, найважливіший свій документ", - говориться в одному з позовів, поданих до Апеляційного суду округу Колумбія. "Коли почалися всі ці релігійні вислови і молитви під час інавгурації, я випробував тимчасове відчуття ізоляції", - йдеться в іншому позові. "Через ці молитви я відчуваю себе виключеним з політичного процесу і громадянином другого сорту. А коли головний суддя Робертс попросив президента сказати "Так допоможи мені Бог", я відчув страх і біль в животі", - сказано в третьому. Представники Тихоокеанського юридичного інституту, який узявся захищати виступаючих на інавгурації пасторів Ріка Уоррена і Джозефа Лоурі від постраждалих атеїстів, на це відповіли, що Конституція не вимагає, щоб уряд був аморальним або безбожним.

Головний консультант інституту Кевін Снідер нагадав: "Молитви, покликані додати урочистості публічним церемоніям, мають в нашій країні довгу і поважну історію". А президент інституту Бред Дакус додав: "Першу поправку (яка забороняє нав`язування релігії) не можна відривати від здорового глузду. Хоча атеїсти, гуманісти і "вільнодумні" в Америці складають нікчемну меншість, вони мають право вільно виражати і практикувати свою невіру як їм заманеться. Але це не означає, що їм в догоду богобоязливу більшість треба позбавити голосу".

Відео дня