30 вересня 2009 року в 16.00 біля православного храму, що будується, на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» буде відкрита площа імені пріснопам`ятного Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія II.

Про це повідомляє сайт Естонської православної церкви.

Почивший 5 грудня 2008 року Святійший Патріарх Алексій II народився в Таллінні і тривалий час прожив в Естонії. Протягом 30 років він очолював Талліннську єпархію. 30 вересня 2003 року Святійший Патріарх Алексій II в ході свого візиту до Естонії заклав основу майбутнього храму, освятив заставний камінь і благословив його будівельників.

Відео дня

8 грудня 2008 року мер Таллінна Едгар Савісаар запропонував назвати одну з майбутніх площ в Таллінні площею Патріарха Алексія II. Вибір припав на площу перед храмом, що будувався, в Ласнамяе. Дана площа входить до складу храмового комплексу території Естонської православної церкви. Всі витрати з упорядкування площі міські власті Таллінна узяли на себе. У свою чергу, Естонська православна церква підтримала даний вибір. Було ухвалено рішення про позачергове будівництво водосвятної каплиці, фундаменту майбутньої дзвіниці, частини Золотих брам і фундаменту огорожі, які розташовуються на даній площі за планом.