Члени організації "Армія опору Господнього" нещодавно убили в Судані сімох християн.

При цьому шестеро з них прикували до прикріплених до землі дощок. За словами жителів, що виявили їх тіла в районі міста Нзара, це нагадувало "сцену розп`яття", повідомляє NEWSru.

Місцевий єпископ звернувся до міжнародної спільноти із закликом зупинити напади. Він також наказав віруючим молитися протягом трьох днів.

Відео дня

В рамках акції протесту проти бездіяльності властей відбулася хресна хода, в якій взяли участь 20 тис. чоловік. Віруючі пройшли декілька кілометрів босоніж, одягнені у волосяниці, і посипали себе попелом.

Раніше в двох містах Судану біля кордонів з Центрально-Африканською Республікою і Конго також були скоєні напади на християн. Екстремісти увірвалися в церкву Пресвятої Богородиці під час богослужіння, сплюндрували вівтар, святі дари і викрали 17 молодих християн, один з яких був замучений до смерті, а 13 вважаються зниклими безвісти. Приблизно в той же час ще 12 християн було викрадено поблизу міста Нзара.

"Армія опору Господнього", відома своєю жорстокістю, базується на півночі Уганди. У 1987 році вона оголосила війну уряду Уганди, але часто нападає на сусідні африканські держави. Культ організації є сумішшю місцевих африканських звичаїв і магії.