Уряд В`єтнаму продовжує жорстокі гоніння і знущання щодо християн, примушуючи їх відрікатися від віри в Ісуса, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на Christian Telegraph і MNN.

Багато хто вважає, що причиною зростання насильства проти християн стало те, що В`єтнам вилучили із списку країн, де є гоніння. Комуністичний уряд сприймає будь-яку організовану релігію як загрозу державній безпеці, оскільки вона ослабляє їх тоталітарний контроль над населенням.

Гоніння виявляються в різних формах, в основному під прикриттям «національної безпеки», тому за ними складно простежити.

Відео дня

Представник служіння Vision Beyond Borders Патрік Кляйн, говорить: «Ми зустрілися з двадцятьма вісьмома пасторами і лідерами. Ми поставили їм запитання, кому з них загрожувала поліція. Кожна людина підняла руку. Їх постійно викликають в поліцію, влаштовують допити і обшуки. Їх постійно залякують і знущаються з них. Все тому, що вони - християни».

Багато хто з гнаних християн намагається мігрувати з В`єтнаму в сусідні країни, але за угодою урядів, біженців повертають назад у В`єтнам, де їх поміщають у в`язниці і катують. Багато хто з них рідко повертається додому, оскільки гинуть у в`язницях. Але за останніми даними, не зважаючи на всі ці гоніння, християни становлять близько десяти відсотків населення країни.

Служіння Vision Beyond Borders співпрацює з одним з пасторів у В`єтнамі. «Після того, як він відвідав християн на півночі країни, стало ясно, що вони дуже потребують Біблій, - говорить Кляйн. - Цей пастор почав молитися, і того вечора ж ми привезли близько 1000 Біблій. На що він відповів: а ви можете привезти ще десять тисяч - тільки терміново?»