У Лондоні і трьох інших регіонах Англії найпопулярнішим ім`ям для новонароджених минулого року стало ім`я Мухаммед.

За даними міністерства статистики, Мухаммеду поступалися навіть такі традиційні для країни чоловічі імена, як Джек, Томас і Денієл, повідомляє британська газета "Дейлі телеграф".

Так, минулого року в Лондоні 1828 новонароджених одержали ім`я Мухаммед (або те ж ім`я з іншими варіантами написання) і лише 844 - Деніел, в Уест-Мідлендсі 1399 немовлятам дали ім`я Мухаммед, а 768-ми - Джек, на північному заході країни народилося 1337 Мухаммедів і 1154 Джеків, в Йоркширі і Хамбері - 1255 Мухаммедів і 854 Джеків.

Відео дня

У інших англійських графствах і в Уельсі ім`я Мухаммед було третім за популярністю (6591 новонароджений разом з 8007 Джекамі і 7413 Оліверамі).

Мухаммед також є одним з найпоширеніших імен серед новонароджених в Брюсселі, Амстердамі, Копенгагені та Осло. Всього ж, за оцінками експертів, в світі сьогодні проживають 15 млн. Мухаммедів, що робить це ім`я найпопулярнішим на планеті, відзначає видання.

"Люди вибирають саме це ім`я з любові до пророка Мухаммеда. Називаючи його ім`ям дітей, вони вірять, що воно принесе їм щастя і достаток", - заявив Муртаза Шиблі, представник Ісламської ради Британії.

За даними статистики, мусульманське населення країни росте вдесятеро швидше за інші групи: минулого року більш як 2,4 млн. британців назвали себе мусульманами (чотирма роками раніше ця цифра була нижча більш ніж на півмільйона). В той же час число християн в країні за останні чотири роки зменшилося більш ніж на 2 млн. і зараз становить 42,6 млн. чоловік.