11 вересня в місті Джатика, провінції Пунджаб, мусульмани спалили протестантську церкву. Причиною для нападу стали звинувачення християн в оскверненні Корану, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посланням на UCA News.

Масові хвилювання почалися після того, як сторінки зі священного мусульманського писання були знайдені біля одного з християнських будинків. Сотні мусульман вийшли на вулиці, блокували в`їзд до міста і почали вимагати покарання «богохульників».

Згодом, ситуація вийшла з-під контролю і, не здатна нічого зробити з розлюченим натовпом поліція, попросила християн не покидати свої будинки. В Джатикі проживає близько 60 християнських сімей.

Відео дня

У представників Церкви інший варіант розвитку подій. На їх думку, причиною для погромів слугував таємний любовний зв`язок між християнином і мусульманкою. «Батьки дівчини виявили таємні стосунки своєї дочки і звинуватили молодого християнина в нарузі над Кораном. Ми боїмося повторення атак на місцевих християн» - сказав в інтерв`ю UCA News катехист з Джатики - Франсіс Азад.

Цього року це вже сьомий випадок антихристиянського насильства в Пакистані.

Так, наприклад, 30 серпня, в місті Годжра і сусідньому з ним селі Коріан (провінція Пунджаб), мусульмани убили 10 християн, а також спалили 113 християнських будинків і зруйнували протестантську церкву.

Як і цього разу, причиною для нападу стали звинувачення в оскверненні Корану. Мусульмани знайшли сторінки зі свого священного писання біля воріт християнського будинку і звинуватили його власників в богохульстві.

Не задовго до цього, 28 серпня, в місті Кветта, провінції Белуджистан, мусульманські бойовики розстріляли шістьох християн і поранили ще семеро, після того як вони були поставлені перед вибором - «прийняти іслам або вмерти».