У місті Берген, що розташований на самому заході Королівства Норвегії, було створено українську громаду.

Після Божественної літургії, яку очолив настоятель Свято-Богоявленської парафії  священик Дмитро Останін, українці, що прийшли на богослужіння, вирішили створити українську організацію на заході Норвегії. За участю священика було проведено організаційні збори, затверджено Статут спілки, обрано раду, повідомляє сайт УПЦ .

Це вже не перша українська спілка в Норвегії. В Осло вже тривалий час існує й успішно функціонує Українська громада в Норвегії. За підтримки Посольства України в Норвегії, організація влаштовує різноманітні заходи для створення позитивного іміджу Батьківщини в Європі та для об`єднання українців за кордоном.

Відео дня

Тепер таких православних братств у Норвегії два - в Осло й в Бергені. Необхідність створення останнього саме на заході Норвегії зумовлена, крім іншого, тим, що саме тут зосереджена велика кількість підприємств, на яких працюють наші співвітчизники. Наявність українського середовища та чисельної діаспори у Бергені, й в цілому на заході Норвегії, має запобігти занадто швидкій асимиляції українців закордоном та зберегти їх національну самоідентичність. Саме для цього й було створено Спілку українців на заході Норвегії.