«Католицька церква повинна переглянути свої погляди щодо контрацепції, оскільки такий підхід перешкоджає професійному зростанню жінок», - таку думку щодо вживання контрацепції висловила Шері Блер, дружина колишнього прем`єра Великобританії, під час зустрічі з читачами на Міжнародному Фестивалі Книги в Едінбурзі, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на католицький сайт christusimperat.org.

Шері вважає себе католичкою і, як підкреслюють численні британські медіа, саме вона переконала свого чоловіка перейти з англіканської в католицьку віру. Раніше дружина Блера публічно визнала, що вживає контрацептиви, а їх 9-річний син Лео був зачатий, бо вона "забула прийняти пігулку".

«Однією з причин прогресу, який роблять жінки в світі, стала можливість контролювати свою плідність. Без цього я не досягла б всього, що у мене є», - сказала Шері Блер, представляючи на Фестивалі свою нову книгу «Кажучи про себе». Вона додала що є істотна різниця між неможливістю зачаття життя і знищенням життя, що зародилося.

Відео дня

Коментуючи це твердження, спікер Католицької церкви в Шотландії Петер Кеарней підкреслив, що Шері Блер помиляється щодо контрацептивів, і нагадав, що абортивна пігулка «на наступний день» також «знищує життя» та й звичайна контрацептивна пігулка «може зробити те ж саме».