Прем`єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі відмовився взяти участь в щорічній католицькій церемонії відпущення гріхів в Аквілі, повідомляє Російська газета.

В оточенні С.Берлусконі відзначили, що глава держави не може сповідатися, оскільки є хранителем держтаємниці, пише газета "Вісті".

Тим часом дійсною причиною такої відмови, як відзначає видання, стало рішення Святого Престолу відмінити урочисту вечерю і зустріч прем`єра з держсекретарем Ватикану Тарчизіо Бертоне.

Відео дня

Як повідомляє у свою чергу "Російська газета", кардинал вирішив не ставити С.Берлусконі в ніякове становище, позбавивши його від численних запитань про те, чи дійсно він щиро розкаявся в своїх гріхах.

Низка скандалів, пов`язаних з ім`ям італійського прем`єра, почалася нинішньої весни, коли в ЗМІ з`явилася інформація про його любовний зв`язок з 18-річною моделлю Ноемі Летицією і повіями. Незабаром ще одна учасниця вечірок на віллі у С.Берлусконі виступила з викривальними визнаннями. Зокрема, прем`єра звинуватили в сутенерстві. Його дружина Вероніка Ларіо подала на розлучення.

Зі свого боку С.Берлусконі понад судові позови до французького тижневика "Nouvel Observateur" за статтю "Секс, влада і брехня", до іспанського видання "El Pais" за публікацію фотографій голих гостей мільярдера на віллі в Сардинії, а також до італійської "La Repubblica", яка передруковувала статті "Nouvel Observateur" і завела рубрику "10 питань" про особисте життя політика.