76-річна актриса Роррі Клер Едвардс перетворила на свій будинок католицьку церкву, повідомляє Dallas News. Побудований в 1910 році храм св. Іосифа в Далласі не діяв декілька десятків років, в ньому не було водопроводу, каналізації, електрики і опалення.

"Я думала, що ти просто купуєш будівлю і переїжджаєш в неї", - згадує Едвардс. Проте на те, щоб перетворити церкву на житло, обладнавши її всіма сучасними зручностями, пішов рік.

За словами актриси, найважчим було отримати всі необхідні дозволи від міських властей і відомства, що займається збереженням архітектурної спадщини Далласа. Власті залишилися задоволені, оскільки всі зроблені зміни Едвардс не торкнулися архітектурної конструкції будівлі - "кімнати", що з`явилися в храмі, відгороджені не стінами, а лише масивними антикварними меблями. Неурядова організація з охорони архітектурних пам`ятників "Preservation Dallas" навіть нагородила Едвардс премією за кращий проект консервації історичної будівлі.

Відео дня

Едвардс побоювалася, що не менше труднощів у неї буде з Католицькою Церквою, проте для того, щоб храм св. Іосифа перетворився зі священного приміщення в житлове не було потрібно жодних додаткових формальностей.

Представник католицької єпархії Далласа заявив, що освячена будівля втрачає свій статус, якщо вона починає на постійній основі використовуватися як світська. Церковні канони "передбачають декілька варіантів переведення колишнього храму в статус нерелігійного приміщення. Один з них - продаж будівлі для світського використання", - пояснив співробітник діоцеза.

За словами Едвардс, вона переїхала в свій новий будинок "не заради релігії, а заради архітектури". "Я завжди хотіла жити в церкві або в театрі, бо це дуже драматичні і незвичайні простори, - розповідає актриса. - Але в театрі вночі страшно".