Уперше в Австрії християни різних конфесій зберуться 1 вересня на екуменічне богослужіння на честь Дня творіння. Богослужіння, ініціатором якого виступила Екуменічна рада Церков Австрії (ЕРЦА), пройде у віденському православному кафедральному соборі Елладської Церкви, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org.

Відповідно до побажання Третьої Європейської екуменічної асамблеї, яка пройшла в румунському місті Сибіу в 2007 р., керівництво ЕРЦА закликало всі християнські Церкви Австрії включити в літургійні календарі 1 вересня як День творіння.

Членами Екуменічної ради Церков Австрії є громада Євангельської, Католицької, Англіканської, Вірменської Апостольської, а також православних Церков - Російської, Румунської, Сербської, Болгарської, Елладської, Коптської і Сірійської.

Відео дня

З пропозицією щорічно святкувати 1 вересня як День творіння - "день подяки за великий дар творіння і молитов про його збереження і порятунок” - виступив в 1989 р. Уселенський Патріарх Димитрій I.

"Ми просимо весь християнський світ щорічно цього дня підносити молитви до Творця всього і в дяку за великий дар творіння, і з проханням про збереження і захист творіння", - закликав Патріарх Димитрій I в спеціальному посланні. Він висловив сподівання, що християни "поважатимуть і захищатимуть навколишнє творіння", а їх прикладу послідують всі, "кому увірена відповідальність за управління народами", проявляючи турботу про його збереження.