У четвер Патріарх Московський і всієї Русі Кирил розпочав чотириденну поїздку по Російській Півночі, повідомляють "Вести". Він відвідає Соловецький монастир, де здійснить панахиду за загиблими в застінках ГУЛАГу. У другій частині візиту предстоятель Російської Православної Церкви відвідає Архангельськ і центр атомного суднобудування Росії місто Сєверодвінськ.

Головне місце в поїздці Патріарха займають богослужіння. "Після прибуття на Соловки Патріарх проведе молебень засновникам монастиря преподобним Зосимі, Саватію і Герману Соловецьким, а в кінці дня очолить вечірнє богослужіння в Спасо-Преображенському монастирі, який майже шість століть був одним з найбільших духовних центрів Росії. Вранці 21 серпня предстоятель проведе літургію в день пам`яті всіх Соловецьких святих", - уточнив представник прес-служби Московської патріархії диякон Олександр Волков - Патріарх молитиметься і на острові Анзер, де в XX столітті померли тисячі в`язнів (ГУЛАГу)".

У Архангельську Патріарх Московський і всієї Русі Кирил закладе камінь в споруду нового кафедрального собору, який зводиться на місці стародавнього храму, зруйнованого за радянських часів. У Сєверодвінську предстоятель РПЦ відвідає найбільше оборонне підприємство - завод "Севмаш". Крім того, плануються відвідини підводного човна "Дмитрий Донской" і спілкування Патріарха Кирила з моряками.

Відео дня

У останній день поїздки Патріарха відбудеться його зустріч з жителями Архангельська в місцевому драматичному театрі.