Сотні тисяч греків покинули в п`ятницю міста, щоб відсвяткувати на природі вершину літнього відпускного сезону - православне свято першої Пречистої, яке Елладська церква святкує в суботу, 15 серпня.

До 150 тисяч автомобілів покинули Афіни з початку поточного тижня. Вулиці міста майже спорожніли, багато магазинів, аптеки і кафе закрилися на канікули. В п`ятницю увечері, коли "ісход" городян досяг свого апогею, на в`їздах великих платних магістралей, що ведуть до Центральної і Північної Греції і на півострів Пелопоннес, були зареєстровані пробки завдовжки до семи кілометрів.

Приклад громадянам подали політики, що у повному складі роз`їхалися на канікули. Президент Греції Карлос Папульяс відправився відзначати свято першої Пречистої на мальовничий острів Ітака в Іонічному морі, котрий пов`язаний з легендами про царя Одісея, героя Троянської війни. Прем`єр-міністр Костас Караманліс відправився в північне місто Комотіні в області Фракія, а лідер парламентської опозиції Йоргос Папандреу відзначає свято на острові Парос в Егейському морі. Участь в церковних службах в день великого свята грецькі політики вважають своїм обов`язком.

Відео дня