У грузинському місті Кутаїсі знайдена гробниця з безліччю коштовностей. Як повідомляє телеканал Rustavi 2, в похованні на території стародавнього храму Баграта знайдені золоті сережки, персні з рубінами, браслети та інші прикраси. Поліція оточила район храму, щоб не допустити розграбування могили.

Міністр культури Грузії Николоза Руруа заявив, що знахідка представляють велику історичну цінність. Імовірно, в гробниці похована знатна жінка, можливо, вона належить до царського роду.

Історик Георгій Анчабадзе не виключає, що виявлене поховання може належати цариці Тамарі. «Центром абхазького князівства вважався Кутаїсі, кілька років тому у дворі собору Баграта були виявлені залишки палацу. Можливо, виявлене поховання має зв`язок з цим палацом. Необхідно відзначити, що в похованні виявлена безпрецедентна кількість коштовностей і зважаючи на це, похована жінка належала до царського двору. Також не виключається, що це поховання може належати цариці Тамар», - наводить слова історика «Грузія online»

Відео дня

Могилу Тамари в Грузії шукають вже декілька століть. Згідно з легендою, після її відспівування в різні кінці країни відвезли десять трун, невідомо в якому з ній похована цариця.