Воєнізовані загони охорони патрулюють вулиці міста Годжра в пакистанській провінції Пенджаб після того, як напередодні бойовики місцевого терористичного угруповання «Лашкар-і-джангві» спалили будинок, де проживала християнська сім`я. Під час цієї пожежі загинули всі дев`ять членів сім`ї - зокрема одна дитина і чотири жінки, повідомляє Благовест-инфо.

Лють ісламістів викликали чутки про те, що в цьому будинку вчинили акт вандалізму на  священною книгою мусульман - Кораном. Відразу після цього почалися безпорядки в християнському кварталі: терористи стріляли без розбору, кидали напалмові бомби і грабували будинки, з яких вибігали налякані мешканці.

Свідки повідомляють, що поліцейські байдуже спостерігали за цим погромом і не реагували на благання про захист. Вони стверджують, що насправді жертв набагато більше, ніж дев`ять. За їх словами, дві люди було застрелено, і ще декілька десятків трупів знаходяться під завалами зруйнованих будівель.

Відео дня

Міністр у справах меншин заявляє, що було підпалено близько 40 будинків місцевих християн, проте відкидає версію про те, що причиною кривавих безладів стало осквернення Корану.

У Пакистані проживають близько 160 млн. християн, які становлять в цій мусульманській країні меншину, що дискримінується. Так, згідно з місцевими законами, їм загрожує страта за осквернення Корану. Цей закон часто використовують ісламісти задля зведення особистих рахунків з неугодними.