Нещодавнє дослідження туринської плащаниці, проведене французом Тьеррі КАСТЕКСОМ, можливо, стане ще одним свідченням її достовірності. Дослідник виявив на плащаниці сліди напису арамійською мовою, повідомляє "Благовест-инфо" з посиланням на CNS.

Барбара ФРАЛЕ, дослідник Ватиканських архівів, вважає, що цей напис був зроблений не пізніш, ніж 1 800 років тому. За словами Б.ФРАЛЕ, вперше написи на плащаниці були виявлені в 1978 році, а пізніше вчені знайшли на тканині літери івриту, і припустили, що перед ними фрагмент напису "Цар Іудейський". Т.КАСТІКС виявив досі невідомий арамійський напис, що складається з двох слів, - "знайдений" (або "знайшли"), значення ще одного слова належить розшифрувати.

Туринська плащаниця почиталася багатьма віруючими як похоронна пелена Христа. Офіційно Католицька Церква не визнавала її достовірності, залишивши вченим встановлювати її походження і вік. Різні дослідники приходили до різних висновків - деякі визнають, що вона могла бути справжньою похоронною пеленою Ісуса, а деякі вважають пізнішою підробкою.

Відео дня

Для поклоніння віруючих плащаниця востаннє виставлялася в ювілейному 2000 року, після чого було проведено її чищення і реставрацію. 26 липня архієпископ Турина кардинал Северіно ПОЛЕТТО приїхав в альпійське село Ле-комб, де відпочивав Папа, і відзвітував про виконані роботи і підготовку до нової експозиції. Святиня буде виставлена в соборі Турина в квітні- травні 2010 року. Бенедикт XVI заявив, що хоче побувати в цей час в Турині.