Папа Римський Бенедикт XVI планує навесні 2010 р. здійснити поїздку до Турина, де з 10 квітня по 23 травня буде виставлена для поклоніння знаменита Туринська плащаниця.

Віруючі вважають її справжньою Плащаницею Ісуса Христа. Католицька Церква не визнає цього офіційно, але і не відкидає вшанування древньої реліквії, що потрапила на захід після розграбування Константинополя хрестоносцями в 1204 р.

Точна дата відвідин понтифіком Турина поки що невідома, поінформував італійські ЗМІ глава служби преси Ватикану Федеріко Ломбарді.

Відео дня

Під час відвідин 26 липня в курортному містечку Аоста Папи Римського Бенедикта XVI архієпископ Турина кардинал Сеферіно Полетто передав главі Католицької Церкви офіційне запрошення відвідати Турин. Він же й розповів, як йде підготовка до демонстрації паломникам знаменитої Плащаниці.

Німецьке агентство католицьких новин, коментуючи це повідомлення, розповіло про те, що нещодавно французький дослідник Тьєррі Кастекс неозброєним оком виявив на полотні Плащаниці декілька букв арамійською мовою, якою говорили в Палестині за часів земного життя Ісуса Христа. З букв арамійського алфавіту нібито можна скласти фразу «ми знайшли...». 

На думку історика Ватиканського архіву Барбари Фрале, наявність на полотні букв арамійської мови є ще одним доказом автентичності Плащаниці Христової.