Декілька вибухів скоєно в центрі індонезійської столиці Джакарти. Загинули не менше дев`яти чоловік, поранені 50, передає Благовіст Інфо. Теракти сталися через два тижні після президентських виборів в Індонезії. У вибухах підозрюють мусульманське угруповання «Джамаа ісламія».

Вибухи прогриміли в двох фешенебельних готелях - JW Marriott, Ritz-carlton. Вже через декілька годин в Джакарті пролунав і третій вибух – злетів на повітря автомобіль. Лише згодом з’явилася інформація про те, що машина вибухнула не через бомбу.

Готелі знаходяться під цілодобовою охороною. В`їзд автомобілів на їх територію дозволений лише після ретельного догляду, всі люди проходять до готелів через металошукач і детектор вибухівки. Проте терористам удалося потрапити всередину готелів.

Відео дня

У 2003 році в Джакарті поряд з готелем JW Marriott був підірваний начинений вибухівкою автомобіль, тоді загинули 12 чоловік, були поранені 150. Відповідальність за ті вибухи покладали на мусульманське угруповання «Джамаа ісламія», яке вважається відділенням «Аль-Каїди» у країнах Південно-східної Азії. І зараз експерти схиляються до думки, що ці теракти скоїла «Джамаа ісламія».